Global Opvarmning – 2017

Løbet kort beskrevet

Spejdere er over hele verden kendt som gode miljøambassadører. De var derfor inviteret til miljøkonference ved en stor koncern, der havde kæmpe succes med sine grønne og miljøbevidste visioner! Her fik spejderne indblik i flere af koncernens virksomheder og hjalp bl.a. til i tøjproduktion og fik lov at undersøge kemikalier.

Men for hver virksomhed, blev det mere og mere tydeligt, at koncernen ikke praktiserede det samme som de fortalte til omverdenen. Det hele var en stor løgn og i virkeligheden var de nogle store svindlere og miljøsvin! Konsekvenserne af koncernens handlinger kom for alvor til udtryk, da spejderne ankom til en oversvømmet landsby. De måtte her hjælpe indbyggerne med at dykke ned og hente, hvad der endnu kunne reddes.

Til sidst mødte spejderne en gruppe aktivister, hvor muligheden bød sig for at modarbejde koncernens frembrusen. En stor demonstration blev stablet på benene, hvilket endeligt fik skovlen under koncernen og deres vanvittige ødelæggelser af vores planet blev stoppet!

Løbet foregik dette år i Odense.