Den Kolde Krig – 2016

Løbet kort beskrevet

De Allieredes agenter havde gøremål i Østberlin og de snarrådige spejdere måtte være de absolut bedste til at varetage opgaven på den fjendtlige side af Muren. Men STASI’s spioner havde opsnappet disse oplysninger. De lå i baghold og arresterede spejderne kort efter, de var kommet ind i Østberlin.

I den lange ventetid mellem arrestering og rettergang, blev spejderne smidt i arbejdslejr. Her oplevede de, hvad hårde fangevogtere, ussel mad og frarøvning af søvn gør ved kroppen. Heldigvis kom De Allierede spejderne til undsætning og sammen blev en masseflugt fra arbejdslejren stablet på benene.

Med missionen gået i vasken, gjaldt det nu bare for spejderne om få renset deres navne og slippe tilbage til Vestberlin. Ved forfalskning af malerier blev der tjent nok penge til at købe falske pas til spejderne selv og De Allieredes agenter. Med en snedigt eksekveret mission, fik spejderne slettet alle oplysninger om sig selv i STASI’s arkiver. Til sidst måtte spejderne kravle igennem et hul i Muren og krydse en bred å, inden de endelig var i sikkerhed i Vestberlin igen.

Dette år foregik Invictusløbet omkring Horsens og Vejle.